Što je EverPanel?

 

EverPanel je modularni sustav posebno dizajniranih laganih zidnih panela koji se međusobno spajaju i pomoću kojih možete izraditi zidove za urede, stambene prostore i komercijalne lokacije. EverPanel sustav mogu u samo nekoliko minuta postaviti dvije osobe, što znači da se EverPanel u veliki prostor jedne uredske zgrade može postaviti za manje od jednog dana. Ploče se jednostavno održavaju i lagano čiste pomoću standardnih sredstava za čišćenje u domaćinstvu, jednostavno se skladište i lako transportiraju.

Koje su prednosti EverPanel sustava?

 

Imati modularan sustav kao što je EverPanel omogućava ogromnu fleksibilnost. Uz njega nisu potrebni nikakvi alati, izvođači radova ili dodatni građevinski materijal. Naš sustav panela dizajniran je kako bi se mogao više puta upotrijebiti za stvaranje jedinstvenih konfiguracija za urede, rezidencije, trgovačke prostore i javne prostore. Jednostavno demontirajte EverPanel panele i odnesite ih na neku drugu lokaciju.

 

Osim toga, EverPanel je vodootporan i može se koristiti u mokrim ili vlažnim područjima gdje standardni materijali, drvo ili drugi materijali nisu prikladni.

Koje su dimenzije panela?

 

Postoji 18 veličina EverPanel panela, koje se mogu međusobno kombinirati prema potrebi vašeg tlocrta.

 

EP 8×4 – 243,84 cm x 121,92 cm x 7,62 cm – 27,4kg

 

EP 8×3 – 243,84 cm x 91,44 cm x 7,62 cm – 21,0kg

 

EP 8×2 – 243,84 cm x 60,96 cm x 7,62 cm – 15,4kg

 

EP 8×1 – 243,84 cm x 30,48 cm x 7,62 cm – 8,84kg

 

EP 7×4 – 213,36 cm x 121,92 cm x 7,62 cm – 24,9kg

 

EP 7×3 – 213,36 cm x 91,44 cm x 7,62 cm – 18,1kg

 

EP 7×2 – 213,36 cm x 60,96 cm x 7,62 cm – 13,8kg

 

EP 7×1 – 213,36 cm x 30,48 cm x 7,62 cm – 7,93kg

 

EP 4×4 – 121,92 cm x 121,92 cm x 7,62 cm – 15,1kg

 

EP 4×3 – 121,92 cm x 91,44 cm x 7,62 cm – 10,6kg

 

EP 4×2 – 121,92 cm x 60,96 cm x 7,62 cm – 8,16kg

 

EP 4×1 – 121,92 cm x 30,48 cm x 7,62 cm – 4,76kg

 

EP 3×3 – 91,44 cm x 91,44 cm x 7,62 cm – 8,61kg

 

EP 3×2 – 91,44 cm x 60,96 cm x 7,62 cm – 6,35kg

 

EP 3×1 – 91,44 cm x 30,48 cm x 7,62 cm – 4,08kg

 

EP 2×2 – 60,96 cm x 60,96 cm x 7,62 cm – 4,53kg

 

EP 2×1 – 60,96 cm x 30,48 cm x 7,62 cm – 2,72kg

 

EP 1×1 – 30,48 cm x 30,48 cm x 7,62 cm – 1,58kg

Je li EverPanel patentiran?

 

EverPanel trenutno ima više funkcionalnih patenata i patenata za dizajn, koji se odnose na jedinstvene modularne sustave zidnih panela.

 

Paneli sadrže originalnu funkcionalnost koja se nikada ranije nije koristila – od vlastitog sustava povezivanja do unutarnje potporne strukture. EverPanel je uistinu revolucija u modularnom i privremenom zidnom sustavu.

Tko koristi EverPanel?

 

EverPanel se koristi u uredima, rezidencijama, državnim i upravnim zgradama, veleprodajnim i maloprodajnim prostorima, na eventima, izložbama i u svim prostorima u kojima je potreban sustav demontažnih zidova. EverPanel je idealan za konferencijske dvorane, urede, tvorničke prostore, za pregrade u stanovima, za loft prostore, podrume, skladišta te otvorene urede koji se pomoću EverPanela pretvaraju u izdvojene poslovne jedinice.

 

Svatko tko želi izbjeći standardne građevinske materijale može koristiti EverPanel za brzo postavljanje zida. Svatko tko želi minimalizirati trošak i eliminirati buku i prašinu, savršen je kandidat za EverPanel.

 

 

SAZNAJTE VIŠE

Kako početi projektirati zid od EverPanel sustava?

 

EverPanel ima jednostavnu i zabavnu aplikaciju – 3D Konfigurator, alat koji korisnicima pomaže u dizajnu i gradnji zidova, razdjelnika i kompletnih prostorija. Pretražite arhivu modela, odaberite jednu od više stotina naših već osmišljenih konstrukcija kao što su uredi, spavaće sobe, konferencijske dvorane i prodajni prostori i učitajte je u aplikaciju kako bi vam poslužila kao osnova za vaš dizajn.

 

Naravno, EverBlock tim vam je uvijek dostupan za sva pitanja te spreman u svakom trenutku dati savjet oko dizajna i same gradnje, odnosno napraviti čitav projekt prema vašim zahtjevima i potrebama. Slobodno nas kontaktirajte za sva pitanja.

 

 

3D KONFIGURATOR

Koliko je stabilan zid od EverPanela?

 

EverPanel modularni zidovi prilično su stabilni kad su ispravno postavljeni.

 

Prilikom sastavljanja zidova preporučujemo korištenje uglova i stupova kako biste u konačnici imali čvrstu konstrukciju. Za dodatnu stabilnost savjetujemo korištenje „L“ ili „T“ stupova na svakoj strani zida.

 

Kod zidova dužih od 6m savjetujemo i dodavanje srednjeg stupa. Prema potrebi dodajte konektore između susjednih panela kako biste spriječili odvajanje.

Od kojeg materijala su izrađeni paneli?

 

Paneli su izrađeni od polipropilenske plastike s dodacima boje. Svaki panel opremljen je i UV inhibitorima kako bi zaštitio boju i materijal od vanjskog utjecaja. EverPanel je izrađen od materijala koji zadovoljavaju standarde za sigurno korištenje, kako za djecu tako i za odrasle.

Mogu li se ugraditi vrata i prozori?

 

Da, EverPanel nudi sustav harmonika vrata koji savršeno funkcionira s panelima. Također nudimo polikarbonatne prozore različitih dimenzija koji odgovaraju standardiziranim EverPanel sekcijama.

 

Ukoliko želite ugraditi vlastita vrata, prozor ili dodatnu opremu, savjetujemo da ojačate područje oko njih uokvirivanjem otvora kao što je to uobičajeno kod ugradbe tradicionalnih vrata ili prozora. Možete koristiti standardne vijke.

 

Mogu li ugraditi tradicionalna vrata? Za ugradnju standardnih vrata moguće je angažirati lokalnog izvođača. Za to je potrebno ojačati panele oko vrata pomoću našeg L – shape dodatka, pričvršćivanjem ploča za pod ili za strop.

Mogu li objesiti sliku na EverPanel zid?

 

Da, EverPanel je dovoljno stabilan da se na njega mogu objesiti standardne slike i fotografije te je idealan za postavljanje zidova u galerijama i zidova za izložbe.

 

Možete izbušiti rupe u panelu kako biste pričvrstili vijke, odnosno za vješanje možete koristiti žicu ili flaks.

 

Ne savjetujemo vješanje težih izložaka koji su odmaknuti od zida (npr. kiparska djela), a koji bi mogli uzrokovati neravnotežu.

Gdje se EverPanel proizvodi?

 

EverPanel se u cijelosti proizvodi u Sjedinjenim Državama, u četvrti Bronx u gradu New Yorku.

Kako funkcionira dostava?

 

Paneli su jednostavni za transport, a ovisno o količini šalju se dostavnim službama u kutijama ili na paletama. EverBlock Hrvatska je ekskluzivni zastupnik za cijelu regiju i vršimo distribuciju EverPanel i EverBlock sustava na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

U kojim bojama su dostupni paneli?

 

EverPanel paneli su dostupni u četiri osnovne boje: bijela, narandžasta, svjetloplava i tamnosiva.

 

Za dodatne koloritičke efekte možete koristiti blokove EverBlock koji mogu biti umetnuti iznad, ispod ili između panela. EverBlock ima vrlo široku paletu boja od šesnaest standardnih boja: crvena, zelena, svjetlosiva, tamnosiva, svjetloplava, plava, žuta, smeđa, narančasta, crna, bijela, translucentna, ružičasta i ljubičasta.

 

Osim toga dostupne su i dvije premium boje: zlatna i srebrna. Posebne boje su dostupne na zahtjev, no njihova izrada ovisi o minimalnoj količini i rokovima isporuke.

 

 

SAZNAJTE VIŠE

Koja je cijena panela?

 

Ovdje možete preuzeti naš cjenik.

Imaju li paneli zvučnu izolaciju?

 

Standardni EverPanel panel iznenađujuće dobro prigušuje zvukove, bolje od većine standardnih privremenih zidova. Svaka ploča sastoji se od 3-inčne unutarnje komore za zrak i dvije kompozitne ploče pričvršćene oko okvira. Zrak u komorama daje visoku razinu toplinske i zvučne izolacije.

 

Akustična pjena za izolaciju, koja je opcionalna i dostupna na zahtjev uz određenu nadoplatu, mora se naručiti u trenutku narudžbe. Ta pjena će dodatno prigušiti zvuk i pružit će dodatne prednosti toplinske izolacije.

 

Otvoreni prostor iznad zida je najveći prenositelj zvuka. Taj prostor bi se trebao zatvoriti kako bi se spriječila neželjena migracija zvuka.

Jesu li paneli prošli protupožarno testiranje?

 

EverPanel je podvrgnut strogim ispitivanjima zapaljivosti i prošao je ASTM E-84 test u klasi C. To znači da je EverPanel prošao stroge zahtjeve za širenje plamena. Također, stvara dim manji od maksimalno dopuštenih u klasi C.

Mogu li sagraditi kuću s EverPanel panelima?

 

Teoretski, EverPanel se može koristiti za izgradnju kompletnih kuća. Međutim, još uvijek nismo izgradili kuću pomoću ovog sustava.

 

EverPanel se može koristiti kako u zatvorenom prostoru tako i izvan njega, te u različitim klimatskim uvjetima. Nastavljamo testiranja s ciljem stvaranja potpuno modularnih kuća pomoću EverPanela. Očekujemo da ćemo imati nova rješenja u bliskoj budućnosti.

Ima li sustav EverPanel rješenje za krov?

 

Za građevine kojima je potreban krov, predlažemo korištenje plastičnih ili metalnih valovitih limova s drvenim gredama. Grede se mogu postaviti na dijelove EverPanela i može ih se pričvrstiti pomoću žica, odnosno upotrebljavaju se alati koji će držati krov, ovisno o očekivanom opterećenju.

Jesu li paneli vodootporni?

 

EverPanel moduli su vodootporni. Paneli se mogu postavljati u vlažnim uvjetima, u zatvorenom i vanjskom prostoru, a po potrebi se mogu i potopiti u vodi.

 

Prilikom gradnje zidova i konstrukcija koje se trebaju oduprijeti infiltraciji vode, predlažemo brtvljenje spojeva između EverPanel modula pomoću vodootporne trake. Ovo sprječava prodiranje vode izvana prema unutra.

Mogu li bojati ili koristiti naljepnicu na EverPanelu?

 

Paneli se mogu oslikavati standardnim samoljepljivim jednobojnim naljepnicama ili onima s višebojnim otiskom. Da ne biste vidjeli spojeve između panela, prije ljepljenja vizuala savjetujemo ljepljenje građevinske trake preko spojeva.

 

Ne preporučuje se bojati EverPanele jer površina nije pogodna za bojenje i boja teško prijanja.